photo:Roy Keeris
Press officer
november

Dertien Utrechtse studies behalen eerste plek in Keuzegids Universiteiten 2014

Dertien bacheloropleidingen van de Universiteit Utrecht zijn als beste beoordeeld ten opzichte van vergelijkbare opleidingen aan andere universiteiten. Dat blijkt uit de Keuzegids Universiteiten 2014 die op 14 november verscheen.

Het gaat om de studies Aardwetenschappen, Algemene sociale wetenschappen, Bestuur en organisatiewetenschap, Diergeneeskunde, Franse taal en cultuur, Italiaanse taal en cultuur, Keltische talen en cultuur, Literatuurwetenschap, Muziekwetenschap, Onderwijskunde, Scheikunde, Spaanse taal en cultuur en de opleiding Taal- en cultuurstudies. De bacheloropleiding Keltische talen en cultuur (alleen in Utrecht) werd verder genoemd als ‘inhoudelijk een absolute topper’ en de bacheloropleiding Bestuurs- en organisatiewetenschap was volgens de keuzegids een ‘erkend sterke opleiding’.

De bacheloropleidingen aan de Universiteit Utrecht met de hoogste scores in de Keuzegids zijn Keltische talen en cultuur, Bestuurs- en organisatiewetenschap, Scheikunde, het University College Utrecht en het University College Roosevelt.

Kwaliteitszegel
De Keuzegids kent sinds editie 2012 ook een aantal instellingen en opleidingen een apart kwaliteitszegel toe, omdat zij volgens de normen van de gids, dwars op de disciplines, tot de top van het Nederlandse wetenschappelijk onderwijs behoren. Bij de Universiteit Utrecht krijgen de volgende opleidingen een kwaliteitszegel: Aardwetenschappen, Bestuurs- en organisatiewetenschap, Biomedische wetenschappen, Diergeneeskunde, Keltische talen en cultuur, Natuur- en sterrenkunde, Onderwijskunde, Scheikunde, het University College Utrecht, het University College Roosevelt en de bacheloropleiding Wiskunde.

Bekijk hier het volledige overzicht van alle bacheloropleidingen aan de Universiteit Utrecht.

Keuzegids 2014
De Keuzegids Universiteiten wordt jaarlijks uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.) en is bedoeld voor scholieren en decanen die zich willen oriënteren op mogelijke vervolgstudies. De Keuzegids is samengesteld op basis van studentenoordelen, cijfers over het contact met docenten, slagingspercentages en visitatierapporten.