Utrecht,
28
november
2012
|
11:24
Europe/Amsterdam

Universiteitsrestaurant Lodewijk wint de ARC12-interieurprijs

Het Universiteitsrestaurant Lodewijk, een ontwerp van PUUR interieurarchitecten, heeft uit 53 genomineerden de ARC12-prijs in de categorie ‘Interieur’ gewonnen. Het restaurant is onderdeel van de Universiteitsbibliotheek Binnenstad van de Universiteit Utrecht die onlangs volledig is gerenoveerd.

Verrassend en ‘on-Nederlands’ goed. Dat laatste zit hem met name in de uitzonderlijke kwaliteit van het maatwerk.
Juryrapport over Universiteitsrestaurant Lodewijk

“Verrassend en ‘on-Nederlands’ goed”, zo luidt het oordeel van de jury. “Dat laatste zit hem met name in de uitzonderlijke kwaliteit van het maatwerk; in de materialisering, detaillering en afwerking. […] Nergens is gekozen voor standaardoplossingen. Meubels en materialen zijn niet alleen met zorg gekozen, maar ook gedurfd behandeld. […] Veel waardering is er eveneens voor de samenwerking met de opdrachtgever die niet alleen een functionele en fraaie invulling vroeg voor een gezichtbepalend monumentaal gebouw, maar dit ook genereus ter beschikking stelt aan de stad en zijn bewoners.”

ARC12 Awards
De ARC12 Awards, een initiatief van de redactie van de Architect, beslaan het hele vakgebied, van stoel tot stad, en zijn uitgereikt in de categorieën Stoelontwerp, Design, Interieur en Architectuur. Daarnaast is er een Oeuvreprijs. Met de prijzen biedt de Architect jonge en gerenommeerde ontwerpers een podium om zich te profileren.

Meer lezen
Nieuwsbericht over de genomineerden (de Architect)

Nieuwsbericht over Universiteitsrestaurant Lodewijk (de Architect)

Juryrapport over de winnaar ARC12-interieurprijs

Deel deze release

Laatste nieuws