oktober

Betweter Festival uitverkocht

Utrechts Weekend van de Wetenschap trekt naar schatting drieduizend bezoekers

De activiteiten van de Universiteit Utrecht tijdens het Weekend van de Wetenschap hebben naar schatting ruim drieduizend bezoekers getrokken. Grootste hit was de eerste editie van het door Studium Generale georganiseerde Betweter Festival in TivoliVredenburg op vrijdagavond. Meer dan 1500 bezoekers genoten van het uitverkochte festival.

De mix van wetenschap, kunst, film, muzikale en andere optredens werd door de bezoekers enthousiast ontvangen. Onderzoekers van de Universiteit Utrecht waren te gast bij de Science Cafés, zaten aan tafel bij Coen Verbraak en wisten het publiek te boeien tussen optredens van HKU-studenten en andere vernieuwende performers.

Arabisch voor dummies

Op zaterdag waren door Geesteswetenschappen verschillende activiteiten in de binnenstad georganiseerd, waar zo’n 60 kinderen en volwassenen aan deelnamen. Zo werd enthousiast geoefend op de beginselen van het arabisch schrift door deelnemers aan de ‘Spoedcursus Arabisch voor dummies’.

Programma Dynamics of Youth

Het Universiteitsmuseum organiseerde in samenwerking met het Strategisch Programma Dynamics of Youth het hele weekeinde speciale activiteiten rondom het thema ‘brein’. Kinderen konden bovendien zelf deelnemen aan onderzoek. Daarmee trok het museum bijna 700 bezoekers, zo’n 50 procent meer dan in een weekeinde zonder activiteiten.

600 bezoekers bij Diergeneeskunde

‘s Zondags organiseerden Diergeneeskunde en Bètawetenschappen een programma op het Utrecht Science Park. Bij Bèta in het David de Wiedgebouw was het plezierig druk met naar schatting zo’n 300 gasten. Diergeneeskunde trok maar liefst 600 bezoekers.