Utrecht,
09
augustus
2016
|
13:25
Europe/Amsterdam

UITbestuur verwacht grootste aantal deelnemers ooit

Utrechtse Introductie Tijd 2016 gaat bijna AAN

Samenvatting

4000 nieuwe studenten starten maandag 15 augustus 2016 met de 19e editie van de Utrechtse Introductie Tijd (UIT) in TivoliVredenburg. In vier dagen leren ze Utrecht kennen op het gebied van sport, cultuur, studentenorganisaties, horeca, feestjes en nog veel meer. De UIT is AAN want voor de UITlopers worden de vele facetten van Utrecht belicht en de ogen geopend.

Al bijna twintig jaar lang worden duizenden eerstejaarsstudenten tijdens de Utrechtse Introductie Tijd (UIT) rondgeleid in en voorgesteld aan alles wat de Domstad rijk is. De UIT wordt georganiseerd in opdracht van de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht. Ook de HKU, Marnix Academie, Universiteit voor Humanistiek en Thim van der Laan Hogeschool Fysiotherapie zijn partner van de UIT.

Dit jaar steunt de UIT het goede doel Bona Baana, dat zich inzet voor kansarme jongeren in Oost Afrika. Ze ondersteunen vaste projectpartners met het opzetten van kleinschalige en duurzame projecten. Tijdens de UIT 2016 wordt door de verkoop van petten en brillen geld ingezameld voor dit goede doel. Ook kunnen deelnemers bij hun inschrijving aangeven dat zij € 1,- willen doneren aan Bona Baana.

Duurzaamheid
Wij maken in ons drukwerk gebruik van duurzaam papier en alle aanvullende informatie is te vinden in onze mobiele applicatie. Dit bespaart papier. Kleding en tassen maar ook maaltijden die overblijven, doneren wij aan het goede doel. Afval wordt gescheiden en de rode dubbeldekkerbussen zijn ingeruild voor de fiets en benewagen. Verder richt de Green Office een duurzaam plein in tijdens de stadsintro, hier gaat het meer om de bewustwording onder studenten.

Programma
Hieronder een aantal hoogtepunten van de week. Het volledige programma is op de website van de Utrechtse Introductie Tijd te vinden.

Maandag:

 • Opening in TivoliVredenburg (09.00 – 12.00 uur) met aansluitend de openingslunch in het Wilhelminapark waar de UITlopers hun mentoren ontmoeten.
 • Crazy 030 – Stadsintroductie (13.00 – 17.00 uur), de groepjes gaan aan de hand van allerlei leuke opdrachten langs vier verschillende plekken in de binnenstad van Utrecht: Domplein, Lepelenburg, Wilhelminaplaats en Universiteitsmuseum.
 • Singelparade (17.00 – 18.00 uur) langs park Lepelenburg waar verschillende studentenorganisaties zich kunnen presenteren in een botenparade op de singel.
 • Licht UIT, spot AAN! Openingsfeest (21.00 – 01.00) met onder andere Gerson Main en de Tante Joke Karaoke Band.

Dinsdag:

 • Workshops (10.30 - 12.30 uur) met onder andere bodypainting, salsadansen, Djembé- en DJ-workshops.
 • Utrecht spreekt UIT (13.00 – 15.00 uur) in park Lepelenburg met TEDtalks en debat tussen verschillende studentenorganisaties. Met onder andere spreker Dorine van de Klashorst van Dare To Be Grey met als onderwerp: Als student het verschil maken met als doel polarisatie verbreken
 • Playground (14.30 – 18.00 uur) in het Griftpark met onder andere waterslides, stormbanen, bumpervoetbal en aquabal.

Woensdag:

 • Student Event (12.00 – 17.00) met de Sportmarkt op het Olympos-terrein en informatiemarkt in de Botanische Tuinen.
 • Kortsluiting – Culture Night (20.00 – 01.00 uur). Een compleet nieuw onderdeel! Deze avond bieden we het podium aan verschillende muziek-, toneel- en theatergezelschappen. Ook hebben we cabaretiers en DJ’s én zal Hans Kazàn de avond afsluiten met een weerzinwekkende goochelact.

Donderdag:

 • Festivalmarkt en het UITfestival (12.00 – 21.30 uur) in het Griftpark.met de UITband en DJ maar ook Alive, Saxophonation en de Weekend Warriors.
 • Afterparty (21.30 – 04.00 uur) in TivoliVredenburg met onder andere Barry Badpak, Singelfeestje en Verse Prinsen. Tijdens het slotfeest wordt ook het bedrag bekend gemaakt dat is opgehaald voor ons goede doel: Bona Baana.
   
Deel deze release

Laatste nieuws