Utrecht,
23
maart
2017
|
09:11
Europe/Amsterdam

Ruim 3500 basisschoolleerlingen krijgen ochtend les van professor

Samenvatting

142 hoogleraren van de Universiteit Utrecht stappen op woensdagochtend 29 maart 2017 op de fiets naar basisscholen in Utrecht en omgeving. Leerlingen van groep 6, 7 of 8 mogen hem of haar in de klas het hemd van het lijf vragen. De hoogleraren vertellen over wetenschap, hun vakgebied en de universiteit. Het is uniek dat bijna alle Utrechtse basisscholen tegelijkertijd kennismaken met de wetenschap en een kijkje in de wereld van de universiteit krijgen.

“Het was superleuk en ze wilden alles weten; hoeveel mensen mijn machine beter gaat maken, wat mijn lievelingseten is en hoeveel ik er aan verdien! Voor herhaling vatbaar!”, aldus een enthousiaste hoogleraar na Meet the Professor 2016.

3500 leerlingen ontmoeten een professor
De Universiteit Utrecht wil leerlingen al jong laten zien hoe leuk en belangrijk het is om nieuwsgierig te blijven en te onderzoeken. Vorig jaar organiseerde de universiteit Meet the Professor voor het eerst. Omdat dit een groot succes was, wordt het dit jaar nog groter aangepakt. Er doen meer hoogleraren mee en scholen buiten de stad Utrecht mogen nu ook deelnemen. Met 142 hoogleraren van alle faculteiten bereikt Meet the Professor meer dan 3500 leerlingen uit alle hoeken van de samenleving. De leerlingen kijken erg uit naar deze dag; ze krijgen al een aantal maanden hints opgestuurd om te ontdekken welke professor op bezoek komt en om het bezoek voor te bereiden.

Vrouwelijke hoogleraren extra in het zonnetje
Meet the Professor 2017 staat in het teken van Johanna Westerdijk en 100 jaar vrouwelijke hoogleraren. De deelnemende scholen hebben in de voorbereiding een speciaal ontwikkeld lespakket over Johanna Westerdijk en schimmelonderzoek gekregen. Een klas van de Kathedrale Koorschool zet de 33 vrouwelijke Meet the Professor-hoogleraren extra in het zonnetje tijdens de openingsbijeenkomst op woensdagochtend 29 maart.

Wees erbij
Graag nodigen wij journalisten uit voor de feestelijke opening van Meet the Professor, waar ook kinderen bij aanwezig zijn, op woensdag 29 maart 2017 van 9:45 tot 10:15, in de Aula van het Academiegebouw, Domplein Utrecht. In overleg kan de pers ook mee met een van de schoolbezoeken. Aanmelden kan via Wietske de Lange, persvoorlichting Universiteit Utrecht, 06 45 75 82 44, w.delange@uu.nl.

Hier vindt u een korte videoreportage van Meet the Professor 2016, en op deze pagina kunt u terugkijken met foto’s en quotes van deelnemende hoogleraren, leraren, kinderen en studenten.

Deel deze release

Laatste nieuws